Измерение вязкости пищевых продуктов

Ескіз

Дата

2004

ORCID

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

НТУ "ХПИ"

Анотація

Розглянуто підходи до побудови системи вимірювання в'язкості харчових продуктів. Найбільша увага приділена побудові і дослідженню пристроїв вимірювання крутячого моменту в досить малих діапазонах зміни коефіцієнта в'язкості, як одного з основних покажчиків, що використовується при дослідженнях харчових продуктів. На основі аналізу вимог до точності вимірювання параметрів обґрунтована і запропонована структура системи управління приладом вимірювання в'язкості.
The Considered approaches to building of the system of the measurement to viscosity of the foodstuffs. The Most attention is spared building and study device measurements turning moment of the material in small range of the change the factor to viscosity, as one of the main pointers, used at study of the foodstuffs. The Analyzed interaction perceiving element touching with under investigation liquid and transformation to viscosity of the product at moment of the resistance to rotation. On base of the analysis of the requirements to accuracy of the measurement parameter is motivated and offered structure managerial system by instrument of the measurement to viscosity.

Опис

Ключові слова

технологические продукты, добавки, потребительские свойства, вискозиметр, скорость вращения

Бібліографічний опис

Дьяков А. Г. Измерение вязкости пищевых продуктов / А. Г. Дьяков, А. Ф. Даниленко // Вестник Нац. техн. ун-та "ХПИ" : сб. науч. тр. Темат. вып. : Информатика и моделирование. – Харьков : НТУ "ХПИ". – 2004. – № 46. – С. 69-73.

Підтвердження

Рецензія

Додано до

Згадується в