Кафедра "Органічний синтез та фармацевтичні технології"

Постійне посилання колекціїhttps://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/7484

Офіційний сайт кафедри http://web.kpi.kharkov.ua/nanochem

Від січня 2022 року кафедра має назву "Органічний синтез та фармацевтичні технології", попередня назва – "Органічний синтез та нанотехнології" (НАКАЗ 31 ОД від 21.01.2022 року).

Найбільш істотну реорганізацію зазнала кафедра в 1929-1950 роках, коли відбувся поділ на ряд галузевих інститутів, і в їх числі був організований Харківський хіміко-технологічний інститут (ХХТІ). Кафедра технології органічних і фарбувальних речовин була розділена на 3 випускаючі кафедри: кафедра коксобензольного виробництва, кафедра технології органічних барвників і проміжних продуктів і кафедра технології жирів. Кафедра коксобензольного виробництва в 1933 році була перейменована в кафедру технології пірогенних процесів, в 1946 році – в кафедру хімічної технології палива, в 1959 році – в кафедру хімічної технології твердого палива. У 1975 році створено кафедру "Технологія органічних речовин" шляхом злиття кафедр хімічної технології твердого палива та технології органічних барвників і проміжних продуктів.

Кафедра входить до складу Навчально-наукового інституту хімічних технологій та інженерії Національного технічного університету "Харківський політехнічний інститут".

У складі науково-педагогічного колективу кафедри працюють: 2 доктора наук: 1 – фармацевтичних, 1 – біологічних; 7 кандидатів наук: 3 – технічних, 3 – фармацевтичних, 1 – хімічних; 1 співробітник має звання професора, 7 – доцента 1 – старшого наукового співробітника.

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 8 з 8
  • Ескіз
    Документ
    Застосування нової сировини у функціональних продуктах харчування для збагачення мікронутрієнтами
    (Державний біотехнологічний університет, 2024) Кричковська, Лідія Василівна; Близнюк, Ольга Миколаївна; Масалітіна, Наталія Юріївна; Дубоносов, Володимир Леонідович
  • Ескіз
    Документ
    Використання водорозчинного каротину та борошна при створенні функціональних напоїв
    (Одеська державна академія харчових технологій, 2010) Жулінська, О. В.; Пересічний, Михайло Іванович; Кричковська, Лідія Василівна
    Робота присвячена пошуку ефективних біологічно активних домішок для створення функціональних напоїв, що повинні підвищити імунний рівень населення різного віку. Каротиноїди, що відіграють велику роль у процесах обміну та захисту мембран клітин від руйнівної дії перекисних радикалів і в рівні імунологічної активності, були апробовані у вигляді водорозчинного компонента. вони недостатньо вживаються в раціоні харчування як дітей, так і дорослих, а між тим їх застосування є необхідним ланцюгом при створенні функціональних продуктів харчування.
  • Ескіз
    Документ
    Біотехнологія виробництва рибофлавіну з використанням штаму Bacillus subtilis
    (Національний технічний університет "Харкіський політехнічний інститут", 2021) Лазоренко, В. В.; Бєлих, Ірина Анатоліївна
  • Ескіз
    Документ
    Необхідність впровадження функціональних продуктів харчування
    (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2017) Демченко, М. В.; Шумєєва, М. О.; Овсяннікова, Тетяна Олександрівна
  • Ескіз
    Документ
    Зміна якісних показників стабілізованої купажованої олії з додаванням β-каротину при зберіганні
    (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2014) Бєлінська, Анна Павлівна; Кричковська, Лідія Василівна; Петров, Сергій Олександрович; Черевична, Наталія Іванівна
  • Ескіз
    Документ
    Виготовлення пастили оздоровчого напрямку
    (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2017) Рак, О. В.; Бєлінська, Анна Павлівна
  • Ескіз
    Документ
    Методичні вказівки до лабораторних занять з курсу "Основи біохімії харчових і косметичних виробництв"
    (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2018) Анан'єва, Валерія Вікторівна; Бєлінська, Анна Павлівна; Овсяннікова, Тетяна Олександрівна; Петров, Сергій Олександрович; Жирнова, Світлана Вікторівна
    У методичних вказівках описані лабораторні роботи, призначені для студентів спеціалізації 161.10 "Хімічні технології харчових добавок і косметичних засобів", і дозволяють отримати уявлення про структуру та властивості біологічних молекул і макромолекул, в тому числі ферментів, про основні біологічні процеси, структури та стабільності мембран, особливості перебігу біохімічних реакцій. Завданнями методичних вказівок є вивчення важливих біологічних процесів, властивостей біологічних структур, принципів якісного та кількісного аналізу біомолекул, подолання розриву між теоретичними знаннями і практичним творчим використанням сучасних фізико-хімічних методів.
  • Ескіз
    Документ
    Розробка рецептури хлібу для вегетаріанців та веганів
    (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2017) Чала, Надія Вікторівна; Бєлінська, Анна Павлівна