Кафедра "Органічний синтез та фармацевтичні технології"

Постійне посилання колекціїhttps://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/7484

Офіційний сайт кафедри http://web.kpi.kharkov.ua/nanochem

Від січня 2022 року кафедра має назву "Органічний синтез та фармацевтичні технології", попередня назва – "Органічний синтез та нанотехнології" (НАКАЗ 31 ОД від 21.01.2022 року).

Найбільш істотну реорганізацію зазнала кафедра в 1929-1950 роках, коли відбувся поділ на ряд галузевих інститутів, і в їх числі був організований Харківський хіміко-технологічний інститут (ХХТІ). Кафедра технології органічних і фарбувальних речовин була розділена на 3 випускаючі кафедри: кафедра коксобензольного виробництва, кафедра технології органічних барвників і проміжних продуктів і кафедра технології жирів. Кафедра коксобензольного виробництва в 1933 році була перейменована в кафедру технології пірогенних процесів, в 1946 році – в кафедру хімічної технології палива, в 1959 році – в кафедру хімічної технології твердого палива. У 1975 році створено кафедру "Технологія органічних речовин" шляхом злиття кафедр хімічної технології твердого палива та технології органічних барвників і проміжних продуктів.

Кафедра входить до складу Навчально-наукового інституту хімічних технологій та інженерії Національного технічного університету "Харківський політехнічний інститут".

У складі науково-педагогічного колективу кафедри працюють: 2 доктора наук: 1 – фармацевтичних, 1 – біологічних; 7 кандидатів наук: 3 – технічних, 3 – фармацевтичних, 1 – хімічних; 1 співробітник має звання професора, 7 – доцента 1 – старшого наукового співробітника.

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 8 з 8
  • Ескіз
    Документ
    Сумішева олія як джерело сквалену
    (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2010) Бєлінська, Анна Павлівна; Кричковська, Лідія Василівна; Зекунова, Тетяна Іванівна
  • Ескіз
    Документ
    Вітамінізований скваленвмісний харчовий функціональний продукт
    (ДП "Український інститут інтелектуальної власності", 2010) Кричковська, Лідія Василівна; Бєлінська, Анна Павлівна
    Вітамінізований скваленвмісний харчовий функціональний продукт, що складається з суміші рослинних олій, який відрізняється тим, що як основу рослинних олій він містить суміш рафінованих соєвої (50-80 мас. %), амарантової (5-15 мас. %), нерафінованої кунжутної (5-15 мас. %) олій та -каротин у концентрації 0,010-0,020 % від об'єму олійної основи, при цьому співвідношення полінасичених жирних кислот омега-6 та омега-3 в основі - (9:1)-(10:1).
  • Ескіз
    Документ
    Підвищення профілактичної дії губної помади
    (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2021) Овсяннікова, Тетяна Олександрівна; Жирнова, Світлана Вікторівна; Чаплигіна, Олена Миколаївна; Літовченко, А. П.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження впливу активності ферментного комплексу на стабільність до окиснення ліпідів насіння льону
    (Національний технічний університет "Харкіський політехнічний інститут", 2021) Бєлінська, Анна Павлівна; Мироненко, Лілія Сергіївна; Кукушкін, А. І.; Дідух, Д. С.
  • Ескіз
    Документ
    Обґрунтування вибору типу основи в косметичному кремі
    (О. Зень, 2018) Жирнова, Світлана Вікторівна; Овсяннікова, Тетяна Олександрівна
  • Ескіз
    Документ
    Стабілізація олійних розчинів БАР від окиснювального псування
    (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2013) Бєлінська, Анна Павлівна; Черевична, Наталія Іванівна; Жирнова, Світлана Вікторівна; Петров, Сергій Олександрович
  • Ескіз
    Документ
    Розробка майонезу, збалансованого за складом поліненасичених жирних кислот
    (НТУ "ХПІ", 2010) Бєлінська, Анна Павлівна; Кричковська, Лідія Василівна; Черевична, Наталія Іванівна; Зекунова, Тетяна Іванівна
    Рассмотрен вопрос усовершенствования жировой основы майонезов. Исследованы органолептические, физико-химические и микробиологические показатели майонеза со сбалансированным составом полиненасыщенных жирных кислот. Определено, что стабильность к окислительной порче разработанного продукта увеличилась в 2,8 раз по сравнению контролем.
  • Ескіз
    Документ
    Розробка олій нового покоління
    (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2014) Матвєєва, Тетяна Вікторівна; Бєлінська, Анна Павлівна; Федякіна, Зоя Павлівна; Петров, Сергій Олександрович
    Установлено, что среди возможных методов получения масел со сбалансированным составом как полиненасыщенных жирных кислот (ПНЖК) ω-6 и ω-3 так и мононенасыщенных жирных кислот (МНЖК), наиболее экономичным, по сравнению с селекцией, генной инженерией, химической или ферментативной переэтерификациями, может стать купажирования масел. В данной статье определены физико-химические показатели, жирнокислотный состав и биологическая ценность предложенных для составления купажей масел. Рассчитаны и приведены рецептуры некоторых купажей.