Кафедра "Технологія жирів і продуктів бродіння"

Постійне посилання колекціїhttps://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/7476

Офіційний сайт кафедри http://web.kpi.kharkov.ua/food

Від 2011 року кафедра має назву "Технологія жирів і продуктів бродіння", первісна назва – "Технологія жирів".

Кафедра "Технологія жирів" розпочала свою діяльність у 1930 році. Від початку заснування ХПТІ, спеціальність технологія жирів була складовою частиною кафедри технології органічних і забарвлюючих речовин і тільки в 1923 році виділена в окрему групу.

Кафедра входить до складу Навчально-наукового інституту хімічних технологій та інженерії Національного технічного університету "Харківський політехнічний інститут". Випускники кафедри працюють в олійно-жировій, кондитерській, пивоварній, виноробній, спиртовій, лікеро-горілчаній та безалкогольній галузях харчової промисловості.

У складі науково-педагогічного колективу кафедри працюють: 3 доктора та 10 кандидатів технічних наук; 3 співробітника мають звання професора, 4 – доцента, 1 – старшого наукового співробітника.

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 3 з 3
  • Ескіз
    Документ
    Новий ефективний компонент косметичних продуктів
    (НТУ "ХПІ", 2018) Гаврюшенко, Катерина Олександрівна; Федоров, В. А.; Литвиненко, Олена Анатоліївна; Гладкий, Федір Федорович
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження впливу дії тепла на фракційний склад білків соняшникового шроту
    (НТУ "ХПІ", 2008) Котелевська, А. А.; Литвиненко, Олена Анатоліївна; Конєв, М. Д.
    У статті розглянуті недоліки традиційного способу переробки насіння соняшнику. Обгрунтовано доцільність нової технології виділення олії та харчових білків із безлушпинного ядра соняшнику методом плющення та прямої екстракції залишків олії у пелюстці органічним розчинником при температурі, яка не перевищує 70 ºС. Досліджено вплив дії тепла на фракційний склад білків соняшникового шроту. Проаналізовано результати досліджень.
  • Ескіз
    Документ
    Отримання білкового продукту з насіння соняшнику вітчизняної селекції
    (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2012) Лабейко, Марина Анатоліївна; Литвиненко, Олена Анатоліївна; Федякіна, Зоя Павлівна; Петік, Павло Федорович
    У статті представлено дані щодо фізико-хімічних показників насіння та складу ядра соняшнику різних сортів та гібридів української селекції. Завдяки м’яким режимам олієвидобування із безлушпинного ядра насіння соняшнику отримано харчовий шрот та досліджено його фізико-хімічні і органолептичні показники, а також амінокислотний склад білків.