Кафедра "Технологія жирів і продуктів бродіння"

Постійне посилання колекціїhttps://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/7476

Офіційний сайт кафедри http://web.kpi.kharkov.ua/food

Від 2011 року кафедра має назву "Технологія жирів і продуктів бродіння", первісна назва – "Технологія жирів".

Кафедра "Технологія жирів" розпочала свою діяльність у 1930 році. Від початку заснування ХПТІ, спеціальність технологія жирів була складовою частиною кафедри технології органічних і забарвлюючих речовин і тільки в 1923 році виділена в окрему групу.

Кафедра входить до складу Навчально-наукового інституту хімічних технологій та інженерії Національного технічного університету "Харківський політехнічний інститут". Випускники кафедри працюють в олійно-жировій, кондитерській, пивоварній, виноробній, спиртовій, лікеро-горілчаній та безалкогольній галузях харчової промисловості.

У складі науково-педагогічного колективу кафедри працюють: 3 доктора та 10 кандидатів технічних наук; 3 співробітника мають звання професора, 4 – доцента, 1 – старшого наукового співробітника.

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 5 з 5
  • Ескіз
    Документ
    Харчові жири, збагачені амінокислотами
    (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2014) Юр'єва, Марина Сергіївна; Литвиненко, Олена Анатоліївна; Гладкий, Федір Федорович
  • Ескіз
    Документ
    Ферментативне модифікування ацилгліцеринів
    (НТУ "ХПІ", 2008) Юр'єва, Марина Сергіївна
    В статті виконано аналіз тенденцій розвитку ферментативних технологій модифікування жирів щодо їх використання як повноцінних продуктів харчування людини. Розглянуто позитивний вплив поліненасичених жирних кислот, що входять до складу структурованих триацилгліцеринів, на здоров’я людини. Визначена роль різноманітних ліпаз у процесі модифікування ацилгліцеринів.
  • Ескіз
    Документ
    Нові шляхи отримання харчових жирів, що містять ацильні групи амінокислот
    (Національний університет харчових технологій, 2015) Юр'єва, Марина Сергіївна; Литвиненко, Олена Анатоліївна; Гладкий, Федір Федорович
  • Ескіз
    Документ
    Новітні поверхнево-активні речовини, що містять ацильні групи амінокислот
    (Національний університет харчових технологій, 2015) Юр'єва, Марина Сергіївна; Литвиненко, Олена Анатоліївна; Гладкий, Федір Федорович
  • Ескіз
    Документ
    Збагачення молочних продуктів риб'ячим жиром
    (НТУ "ХПІ", 2013) Юр'єва, Марина Сергіївна
    In the article the analysis of an up-to-date status of dairy products fortification with fish oil was performed. The structure and characteristics of eicosapentaenoic and docosahexaenoic fatty acids, as well as their influence on human health were researched. Also a new research considering soft goat cheese fortification with fish oil to deliver healthy omega-3 fatty acids was analyzed. Production of a dairy product containing structured fish oil was suggested.