Кафедра "Технологія жирів і продуктів бродіння"

Постійне посилання колекціїhttps://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/7476

Офіційний сайт кафедри http://web.kpi.kharkov.ua/food

Від 2011 року кафедра має назву "Технологія жирів і продуктів бродіння", первісна назва – "Технологія жирів".

Кафедра "Технологія жирів" розпочала свою діяльність у 1930 році. Від початку заснування ХПТІ, спеціальність технологія жирів була складовою частиною кафедри технології органічних і забарвлюючих речовин і тільки в 1923 році виділена в окрему групу.

Кафедра входить до складу Навчально-наукового інституту хімічних технологій та інженерії Національного технічного університету "Харківський політехнічний інститут". Випускники кафедри працюють в олійно-жировій, кондитерській, пивоварній, виноробній, спиртовій, лікеро-горілчаній та безалкогольній галузях харчової промисловості.

У складі науково-педагогічного колективу кафедри працюють: 3 доктора та 10 кандидатів технічних наук; 3 співробітника мають звання професора, 4 – доцента, 1 – старшого наукового співробітника.

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 3 з 3
  • Ескіз
    Документ
    Повышение растворимости солей твердых растительных масел в этанолсодержащем нейтрализующем растворе
    (2013) Петик, Игорь Павлович; Гладкий, Федор Федорович
    В данном докладе рассматривается способ повышения растворимости соапстоков твердых растительных масел, полученных в результате нейтрализации в растворе, содержащем этанол и глицерин, что необходимо для их дальнейшей эффективной переработки.
  • Ескіз
    Документ
    Використання водно-спиртового розчину кальнованої соди для нейтралізації соняшникової олії
    (НТУ "ХПІ", 2013) Мольченко, Світлана Миколаївна; Бродюк, І. С.; Демидов, Ігор Миколайович
    У статті наведено результати досліджень нейтралізації соняшникової олії спиртовим розчином кальцинованої соди. Обрані оптимальні режими, отримана математична модель цього процесу.
  • Ескіз
    Документ
    Нові наукові розробки у галузі харчових технологій
    (НТУ "ХПІ", 2013) Папченко, Вікторія Юріївна
    Розглянуто перспективні наукові розробки у галузі харчових технологій, що стосуються вдосконалення технології рафінації і переробки олій та жирів. На основі узагальнення науково-технічної літератури визначені перспективні напрямки подальшого розвитку олійно-жирової промисловості