Кафедра "Технологія жирів і продуктів бродіння"
Постійне посилання колекціїhttps://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/7476
Офіційний сайт кафедри http://web.kpi.kharkov.ua/food
Від 2011 року кафедра має назву "Технологія жирів і продуктів бродіння", первісна назва – "Технологія жирів".
Кафедра "Технологія жирів" розпочала свою діяльність у 1930 році. Від початку заснування ХПТІ, спеціальність технологія жирів була складовою частиною кафедри технології органічних і забарвлюючих речовин і тільки в 1923 році виділена в окрему групу.
Кафедра входить до складу Навчально-наукового інституту хімічних технологій та інженерії Національного технічного університету "Харківський політехнічний інститут". Випускники кафедри працюють в олійно-жировій, кондитерській, пивоварній, виноробній, спиртовій, лікеро-горілчаній та безалкогольній галузях харчової промисловості.
У складі науково-педагогічного колективу кафедри працюють: 3 доктора та 10 кандидатів технічних наук; 3 співробітника мають звання професора, 4 – доцента, 1 – старшого наукового співробітника.
Переглянути
Результати пошуку
Документ Спосіб обрушування соняшникового насіння(ДП "Український інститут інтелектуальної власності", 2017) Перевалов, Леонід Іванович; Попсуйшапка, Алла Валентинівна; Гладкий, Федір Федорович; Півень, Олена Миколаївна; Гірман, Валерій Васильович; Тесленко, Сергій Олександрович; Калішевська, Наталя Валеріївна; Задорожний, Віктор КостянтиновичВинахід стосується харчової, а саме олійно-жирової промисловості. Запропоновано спосіб обрушування соняшникового насіння, в якому насіннєву масу попередньо піддають охолодженню, після чого подають її для обрушування на насіннєрушку, а отриману рушанку розділяють на лушпиння і ядро. Згідно з винаходом, охолоджену насіннєву масу подають на обрушування протягом 0,3-0,5 секунд, причому процес обрушування здійснюють при наступному співвідношенні температури та вологості насіння та обертів барабана насіннєрушки: - температура від мінус 10 °С до мінус 80 °С, - вологість від 1 % до 11 %, - оберти насіннєрушки від 800 хв-1 до 1700 хв-1. Завдяки способу досягається збереження цілісності ядра соняшникового насіння при досягненні високого ступеня обрушування.Документ Спосіб одержання модифікованих жирів(ДП "Український інститут інтелектуальної власності", 2007) Чумак, Ольга Петрівна; Гладкий, Федір Федорович; Гладкий, Максим Валентинович; Лісачук, Георгій Вікторович; Чирков, Ігор МиколайовичСпосіб одержання модифікованих жирів нагріванням вихідних жирів, що містять ненасичені ацильні групи, при перемішуванні в присутності каталізатора, який відрізняється тим, що вихідні жири нагрівають з ефірами насичених жирних кислот та нижчих одноатомних спиртів, підтримуючи мольне відношення жир:ефір насиченої жирної кислоти як 1:1-3, в присутності 0,00005-15 % від маси жиру специфічного ліполітичного ферменту як каталізатора при температурі 35-70 °С впродовж 0,5-7 годин з наступним відділенням ферменту та обробкою нижчим одноатомним спиртом, який беруть 50-100 % від маси жиру, при температурі 76-78 °С впродовж 0,5-1,0 годин, охолодженням суміші до температури 3-4 °С впродовж 0,5-1,0 години, механічним відділенням цільового продукту і видаленням із нього залишків спирту нагріванням.Документ Пластичне мастило "АЗМОЛ ФЕРМС"(ДП "Український інститут інтелектуальної власності", 2003) Іщук, Юрій Лукич; Гладкий, Федір Федорович; Стахурський, Олександр Дмитрович; Міщук, Олег Олександрович; Ваврик, Василь Іванович; Македонський, Олег Олександрович; Горпинко, Юлія Геннадіївна; Шапошник, Олександр Васильович; Губанова, Валентина Андріївна; Боханов, Дмитро Федорович; Пивовар, Вікторія Іванівна; Вербицька, Яна ВікторівнаПластичне мастило на основі нафтової оливи і кальцієвого мила жирних кислот, яке відрізняється тим, що як загущувач містить продукт нейтралізації гідрату окису кальцію жирних кислот жирового субстрату, а додатково вводять моно- і дигліцериди, що входять до жирового субстрату, а як антиокиснювальну і стабілізуючу структуру мила – відпрацьовану суміш у співвідношенні 1,2:1,5; ліполактину і/або ліпази і адсорбційно-активної добавки "Амірол-М" з наступним співвідношенням компонентів, %мас. продукт нейтралізації гідратом окису кальцію жирних кислот жирового субстрату 18-24; моно-1 дигліцериди жирового субстрату 4-6; відпрацьована суміш у співвідношенні 1,2:1,5; ліполактину і/або ліпази і адсорбційно-активної добавки "Амірол-М" 3,2-4,8; суміш у співвідношенні 2:1; індустріальних олив І-20А та І-40А 63-73; вода 1,8-2,2.Документ Концентрат мастильно-охолоджувальної рідини "Естераль" для механічної обробки металів(ДП "Український інститут промислової власності", 2002) Стахурський, Олександр Дмитрович; Гладкий, Федір Федорович; Касьянов, Анатолій Георгійович; Горпинко, Юлія Геннадіївна; Губанова, Валентина Андріївна; Македонський, Олег Олександрович; Шапошник, Олександр Васильович; Гладкий, Валентин Федорович; Боханов, Дмитро Федорович; Виноградний, Михайло Миколайович; Глущенко, Катерина Арсентіївна; Чумак, Ольга Петрівна; Гасюк, Лариса Василівна; Жиліна, Світлана Сергіївна; Логачов, Володимир ЮрійовичКонцентрат мастильно-охолоджувальної рідини для механічної обробки металів, який містить мило жирних кислот, триетаноламшові ефіри жирних кислот, який відрізняється тим, що як мило, ефіри і алкілоламіди жирних кислот концентрат містить триетаноламінове мило суміші нижчих дикарбонових кислот, триетаноламшові ефіри суміші нижчих дикарбонових кислот та алкілоламіди суміші дикарбонових нижчих кислот з наступним співвідношенням компонентів, мас.% триетаноламінове мило суміші нижчих дикарбонових кислот 10-16; триетаноламшові ефіри суміші нижчих дикарбонових кислот 56-64; алкілоламіди суміші дикарбонових нижчих кислот 20-34.Документ Спосіб отримання жирового субстрату(ДП "Український інститут промислової власності", 2002) Стахурський, Олександр Дмитрович; Гладкий, Федір Федорович; Губанова, Валентина Андріївна; Ваврик, Василь Іванович; Горпинко, Юлія Геннадіївна; Болоховська, Валентина Антонівна; Македонський, Олег Олександрович; Шапошник, Олександр Васильович; Боханов, Дмитро Федорович; Гасюк, Лариса Василівна; Усенко, Віктор Федорович; Чумак, Ольга Петрівна; Ганилова, Ольга МиколаївнаСпосіб отримання жирового субстрату шляхом ферментативного розщеплення жирів у присутності води та активатора, при температурі, що забезпечує життєздатність ферменту, який відрізняється тим, що як фермент використовують ліполактин, як активатор – адсорбційно-активну присадку "Амірол-М", узяті відповідно 4-6 %мас та 5-9 %мас., а процес здійснюють при початковій температурі 15-17°С із наступним екзотермічним підійманням та подальшим підтримуванням и на рівні 34-37°С при рН середовища 5,8-6,3.Документ Мийний засіб "АЗМОЛ Ефектам" для очищення металевої поверхні(ДП "Український інститут промислової власності", 2001) Стахурський, Олександр Дмитрович; Прокопець, Михайло Петрович; Гладкий, Федір Федорович; Горпинко, Юлія Геннадіївна; Губанова, Валентина Андріївна; Македонський, Олег Олександрович; Шапошник, Олександр Васильович; Гладкий, Валентин Федорович; Боханов, Дмитро Федорович; Гасюк, Лариса Василівна; Чумак, Ольга Петрівна; Антошкин, Кирило Олександрович; Бєлов, Олександр МиколайовичМийний засіб для очищення металевої поверхні, що містить поверхнево-активні речовини, сечовину, спирт та воду, який відрізняється тим, що у його склад допоміжно уводять тринатрійфосфат, адсорбційно-активний додаток "Амірол-М" та віддушку, а як спирт – гліцерин, при наступному співвідношенні компонентів, %мас.: адсорбційно-активний додаток "Амірол-М" 20,0-28,0; неонол АФ 9-12 (поліоксіетильований ефір алкілфенолу) 2,0-3,0; сечовина (карбамід) 2,0-4,0; тринатрійфосфат 1,5-2,5; гліцерин 3,0-5,0; віддушка групова "Ефект" 0,08-0,12; вода до 100.Документ Спосіб виробництва структурованих ліпідів(ДП "Український інститут промислової власності", 2011) Некрасов, Павло Олександрович; Гладкий, Федір Федорович; Плахотна, Юлія Миколаївна; Українець, Анатолій Іванович; Поліщук, Галина Євгеніївна; Рибак, Ольга МиколаївнаСпосіб виробництва структурованих ліпідів, який включає отримання вихідного реагента, реакцію переетерифікації, очищення кінцевого продукту, який відрізняється тим, що вихідний реагент отримують реакцією ферментативної конденсації середньоланцюгових жирних кислот з етиловим спиртом, реакцію переетерифікації проводять шляхом ферментативної трансетерифікації жиру з підвищеним вмістом довголанцюгових поліненасичених жирних кислот та етилового ефіру середньоланцюгової кислоти при температурі 5-75 °С, а очищення продукту проводять методом високовакуумної дистиляції.