Кафедра "Економіка бізнесу і міжнародні економічні відносини"

Постійне посилання колекціїhttps://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/1316

Офіційний сайт кафедри http://web.kpi.kharkov.ua/bapm

Від 2021 року кафедра має назву "Економіка бізнесу i міжнародні економічні відносини", попередня назва – "Менеджмент інноваційного підприємництва та міжнародних економічних відносин".

Кафедра заснована в 1950 році, первісна назва – кафедра "Економіка промисловості та організації підприємств", у подальшому перейменовувано на: кафедра "Економіка і організація хімічної і приладобудівної промисловості" (1984); кафедра "Організація виробництва та управління персоналом" (1997); кафедра "Менеджмент інноваційного підприємництва та міжнародних економічних відносин"; кафедра "Економіка бізнесу i міжнародні економічні відносини" (2021).

Кафедра входить до складу Навчально-наукового інституту економіки, менеджменту і міжнародного бізнесу Національного технічного університету "Харківський політехнічний інститут" . Міжнародні зв’язки кафедри збагачують навчальний процес досягненнями іноземних науковців.

У складі науково-педагогічного колективу кафедри працюють : 6 докторів економічних наук, 19 кандидатів наук: 17 економічних, 2 – технічних; 7 співробітників мають звання професора, 16 – доцента.

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 48
  • Ескіз
    Публікація
    Історія та традиції ярмарковового руху в Україні
    (Полтавський державний аграрний університет, 2024) Косенко, Олександра Петрівна; Ткачова, Надія Петрівна; Перерва, Петро Григорович
    У дослідженні розглянуто роль ярмарок у туризмі та подорожах як для місцевих мешканців, так і для туристів з інших регіонів або країн. Визначено, що ярмарки є важливими туристичними атракціями, що привертають відвідувачів, сприяють економічному розвитку місцевих громад, сприяють культурному обміну та збереженню традицій та культурної спадщини. Робота розкриває вплив ярмарок на розвиток туризму, їхню роль у підвищенні економічного потенціалу регіонів та стимулюванні підприємництва. Висвітлено також значення ярмарок як платформи для культурного обміну та просування туристичних атракцій.
  • Ескіз
    Публікація
    Сутність персонал-маркетингу та переспективи його використання на сучасних підприємствах
    (Видавець Роман Козлов, 2024) Косенко, Софія Андріївна; Ткачова, Надія Петрівна; Перерва, Петро Григорович
    Визначено, що кадровий маркетинг є найважливішою складовою системи управління персоналом, оскільки дозволяє вирішити ряд першочергових завдань, серед яких: кадрове забезпечення ефективного досягнення місії та цілей підприємства; формування, розвиток і найбільш повна реалізація кадрового потенціалу підприємства з найбільшою ефективністю як для підприємства в цілому, так і окремо для кожного його працівника; всебічний розвиток гармонійної особистості з високим професійно-культурним рівнем та адаптованої до соціуму; забезпечення високого рівня згуртованості та продуктивності робочої сили тощо.
  • Ескіз
    Публікація
    Особливості маркетингового ціноутворення на промислову продукцію
    (2022) Ткачова, Надія Петрівна; Косенко, Олександра Петрівна; Перерва, Петро Григорович
    Обґрунтовано, якщо товарна політика та стратегія ціноутворення справді відповідають потребам клієнтів, найкращим довгостроковим підходом є побудова структури витрат відповідно до них. Хоча ринкові стратегії, які жертвують перевагами споживачів заради захисту інтересів фірми, як-от існуюча структура витрат, можуть бути доцільними в короткостроковій перспективі, у довгостроковій перспективі приречені на невдачу.
  • Ескіз
    Публікація
    Проблеми контрафакту в харчовій промисловості
    (2022) Шаповал, Віктор Вячеславович; Ткачова, Надія Петрівна; Перерва, Петро Григорович
    Доведено, що одна контрафактна одиниця реалізованого товару витісняє з ринку хоча б одну одиницю легальної продукції. Таким чином, сучасна ситуація на українському та міжнародному ринках свідчить про глобальність проблеми контрафакту та піратства.
  • Ескіз
    Публікація
    Формування дорожної карти впровадження інтернету речей та маркетингу в агропромисловому комплексі
    (Полтавський державний аграрний університет, 2022) Косенко, Софія Андріївна; Ткачова, Надія Петрівна; Перерва, Петро Григорович
    Доведено, що завдяки реалізації «дорожньої карти» близько третини підприємств агропромислового комплексу використовуватимуть Інтернет речей та його маркетингове забезпечення у виробничо-господарській діяльності.
  • Ескіз
    Публікація
    Розвиток комплексу маркетингу промислового підприємства
    (Полтавський державний аграрний університет, 2022) Косенко, Софія Андріївна; Ткачова, Надія Петрівна; Перерва, Петро Григорович
  • Ескіз
    Публікація
    Сили притягання і поштовху міжнародного маркетингу
    (Уманський національний університет садівництва, 2022) Ткачова, Надія Петрівна; Кобєлєв, Валерій Миколайович; Перерва, Петро Григорович
    Доведено, що управління експортом і міжнародний маркетинг тісно пов'язані, але відрізняються. Управління експортом передбачає лише управління міжнародною торгівлею з країни перебування (експортера) до країни-гостя (імпортера). Це обмежується управлінням потоком товарів або послуг. У той час як міжнародний маркетинг - це всеосяжний і інтегрований термін, який також охоплює експорт продукції.
  • Ескіз
    Публікація
    Бренд-менеджмент в косметичній галузі: проблеми та задачі
    (2022) Ткачова, Надія Петрівна; Перерва, Петро Григорович
    Доведено, що з розвитком соціальних медіа та нових технологій споживачі косметичних продуктів сьогодні стають більш поінформованими та вибірковими при здійсненні покупок косметичних брендів. Косметичні компанії відчувають тиск контролю та нагляду, з метою підвищення якості продукції та зміцненні лояльності споживачів до відповідного косметичного бренду.
  • Ескіз
    Публікація
    Стратегія бренду для забезпечення конкурентоспроможності промислового підприємства
    (Київський національний університет культури і мистецтв, 2022) Ткачова, Надія Петрівна; Перерва, Петро Григорович
    Обґрунтовано, що основним елементом конкуренції на ринку є продукт або продукт, за допомогою якого споживач задовольняє свої потреби, а виробник отримує необхідний йому дохід, тому конкурентоспроможність продукту, а не виробника або галузі, є основною концепцією конкуренції.
  • Ескіз
    Публікація
    Дослідження сутності стратегічного потенціалу промислового підприємства
    (2021) Перерва, Петро Григорович; Ткачова, Надія Петрівна
    Доведено, що стратегічний потенціал характеризує можливість отримання прибутку, можливість розширювати межі товарних ринків та маневрувати ними. Він повинен мати такі якості: здатність продукувати конкурентоспроможну продукцію; можливість адаптуватися до змін бізнес-середовища; можливість потенційно підвищувати частку ринку підприємства.