Кафедра "Органічний синтез та фармацевтичні технології"

Постійне посилання колекціїhttps://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/7484

Офіційний сайт кафедри http://web.kpi.kharkov.ua/nanochem

Від січня 2022 року кафедра має назву "Органічний синтез та фармацевтичні технології", попередня назва – "Органічний синтез та нанотехнології" (НАКАЗ 31 ОД від 21.01.2022 року).

Найбільш істотну реорганізацію зазнала кафедра в 1929-1950 роках, коли відбувся поділ на ряд галузевих інститутів, і в їх числі був організований Харківський хіміко-технологічний інститут (ХХТІ). Кафедра технології органічних і фарбувальних речовин була розділена на 3 випускаючі кафедри: кафедра коксобензольного виробництва, кафедра технології органічних барвників і проміжних продуктів і кафедра технології жирів. Кафедра коксобензольного виробництва в 1933 році була перейменована в кафедру технології пірогенних процесів, в 1946 році – в кафедру хімічної технології палива, в 1959 році – в кафедру хімічної технології твердого палива. У 1975 році створено кафедру "Технологія органічних речовин" шляхом злиття кафедр хімічної технології твердого палива та технології органічних барвників і проміжних продуктів.

Кафедра входить до складу Навчально-наукового інституту хімічних технологій та інженерії Національного технічного університету "Харківський політехнічний інститут".

У складі науково-педагогічного колективу кафедри працюють: 2 доктора наук: 1 – фармацевтичних, 1 – біологічних; 7 кандидатів наук: 3 – технічних, 3 – фармацевтичних, 1 – хімічних; 1 співробітник має звання професора, 7 – доцента 1 – старшого наукового співробітника.

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 8 з 8
  • Ескіз
    Документ
    Олійне насіння - джерело незамінних нутрієнтів для спеціального харчування
    (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2019) Склярова, А. С.; Бочкарев, Сергій Володимирович; Бубир, О. В.; Бєлінська, Анна Павлівна
  • Ескіз
    Документ
    Білково-жировий композит подовженого терміну придатності для раціонального харчування спортсменів
    (Український науково-дослідний інститут олій та жирів, 2018) Бочкарев, Сергій Володимирович; Матвєєва, Тетяна Вікторівна; Папченко, Вікторія Юріївна; Кричковська, Лідія Василівна
    Досліджено окисну стабільність обраного олійного насіння і його сумішей при різних співвідношеннях компонентів. Здійснено розрахунок з використанням методу математичного планування експерименту оптимального вмісту олійного насіння в білково-жировому композиті з метою уповільнення окисних процесів. Використання такого композиту в технологіях харчової, зокрема кондитерської промисловості, відкриває широкі можливості для розширення асортименту продукції спеціалізованого призначення для спортсменів.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження екструдування лляної макухи для виробництва продуктів спеціального призначення
    (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2021) Бєлінська, Анна Павлівна; Трошин, Олексій Георгійович; Петік, Ігор Павлович; Бочкарев, Сергій Володимирович
  • Ескіз
    Документ
    Білково-жировий десерт типу самбук спеціального призначення на основі насіння олійних культур
    (Національний технічний університет "Харкіський політехнічний інститут", 2021) Стаховець, Н. Б.; Петік, Ігор Павлович; Федякіна, Зоя Павлівна; Бочкарев, Сергій Володимирович
  • Ескіз
    Документ
    Використання спеціалізованого білково-жирового продукту в технології кондитерських виробів
    (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2016) Кричковська, Лідія Василівна; Бочкарев, Сергій Володимирович; Федякіна, Зоя Павлівна; Матвеєва, Тетяна Вікторівна; Кумов, А. Г.
  • Ескіз
    Документ
    Кремові цукерки з білково-жировою добавкою для харчування спортсменів
    (ДП "Український інститут промислової власності", 2019) Бочкарев, Сергій Володимирович; Папченко, Вікторія Юріївна; Бєлінська, Анна Павлівна; Жирнова, Світлана Вікторівна; Овсяннікова, Тетяна Олександрівна; Петров, Сергій Олександрович
    Кремові цукерки з білково-жировою добавкою для харчування спортсменів, збагачені незамінними амінокислотами і поліненасиченими жирними кислотами. При цьому як білково-жирову добавку вони містять суміш соняшникового (5-70 % мас.), лляного (5-70 % мас.) та кунжутного (5-70 % мас.) насіння, пероксидне число білково-жирової добавки становить 1,0-10 ммоль/кг ½ O, кислотне число – 0,1-0,4 мг KOH/г, співвідношення незамінних амінокислот лейцину, ізолейцину, валіну в білково-жировій добавці знаходиться в пропорції 2:1:1, співвідношення поліненасичених жирних кислот ɷ-6 до ɷ-3 в білково-жировій добавці – (9, 1:1) – (10,5:1).
  • Ескіз
    Документ
    Окисна стабільність цукеркової маси на основі суміші насіння олійних культур
    (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2017) Бочкарев, Сергій Володимирович; Кричковська, Лідія Василівна; Матвеєва, Т. В.
  • Ескіз
    Документ
    Розробка рецептури шоколадної пасти для харчування спортсменів
    (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2018) Бочкарев, Сергій Володимирович; Кричковська, Лідія Василівна; Трошин, Олексій Георгійович; Петік, Ігор Павлович; Бєлінська, Анна Павлівна
    Разработан адаптивный оптимальный по быстродействию алгоритм позволяет при решении задач идентификации нестационарных технологических технологий ВКС использовать на каждой итерации не всю имеющуюся информацию о предыстории технологии, как это делается в рекуррентному методе наименьших квадратов, а данные только двух последних наблюдений, дает возможность отслеживать дрейф параметров при идентификации технологий. Применение разработанного адаптивного оптимального по быстродействию алгоритма идентификации позволяет оперативно получать достоверную информацию о нестационарности технологий, приводит к повышению качества процесса протекания технологий, а это в свою очередь обеспечивает получение положительного экономического эффекта.