Кафедра "Технологія жирів і продуктів бродіння"

Постійне посилання колекціїhttps://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/7476

Офіційний сайт кафедри http://web.kpi.kharkov.ua/food

Від 2011 року кафедра має назву "Технологія жирів і продуктів бродіння", первісна назва – "Технологія жирів".

Кафедра "Технологія жирів" розпочала свою діяльність у 1930 році. Від початку заснування ХПТІ, спеціальність технологія жирів була складовою частиною кафедри технології органічних і забарвлюючих речовин і тільки в 1923 році виділена в окрему групу.

Кафедра входить до складу Навчально-наукового інституту хімічних технологій та інженерії Національного технічного університету "Харківський політехнічний інститут". Випускники кафедри працюють в олійно-жировій, кондитерській, пивоварній, виноробній, спиртовій, лікеро-горілчаній та безалкогольній галузях харчової промисловості.

У складі науково-педагогічного колективу кафедри працюють: 3 доктора та 10 кандидатів технічних наук; 3 співробітника мають звання професора, 4 – доцента, 1 – старшого наукового співробітника.

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 6 з 6
  • Ескіз
    Документ
    Розробка комплексного антиоксиданту із екстрактів листя горіху волоського та календули
    (Технологический центр, 2015) Білоус, О. В.; Демидов, Ігор Миколайович; Бухкало, Світлана Іванівна
    Досліджено наявність інгібіторів окиснення в екстракті із листя горіху волоського та екстракті календули. Показана здатність цих екстрактів захищати соняшникову олію від процесів окиснення. Досліджено синергізм між токоферолами соняшникової олії та інгібіторами окиснення із екстрактів листя горіху волоського та календули. Визначено оптимальну концентрацію додавання екстрактів до соняшникової олії.
  • Ескіз
    Документ
    Загальна технологія харчової промисловості у прикладах і задачах (Інноваційні приклади)
    (Центр навчальної літератури, 2016) Бухкало, Світлана Іванівна; Товажнянський, Леонід Леонідович; Денисова, А. Є.; Демідов, Ігор Миколайович; Капустенко, Петро Олексійович; Арсеньєва, Ольга Петрівна; Білоус, Олеся Валеріївна; Ольховська, Оксана Ігорівна
    Викладено основи комплексних інноваційних заходів для загальної технології харчової промисловості за основними положеннями болонської системи навчання з урахуванням теплофізичних, фізико-хімічних, біохімічних та технологічних закономірностей на прикладі інтеграції теплообмінних систем. Подані характеристики надають можливість ознайомлення зі складовими курсового та дипломного проектування. Приведені основні розрахункові формули для інноваційних енергоефективних заходів, основні характеристики сировини і допоміжних матеріалів, можливі зниження витрат і відходів при виробництві, а також формули, що необхідні для розв'язання прикладів, тестів і контрольних задач.Призначено для студентів спеціальностей технічних вищих навчальних закладів, викладачів, інженерно-технічних та наукових працівників.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження властивостей комплексного рослинного антиоксиданту
    (НТУ "ХПІ", 2015) Білоус, О. В.; Демидов, Ігор Миколайович; Бухкало, Світлана Іванівна
  • Ескіз
    Документ
    Комплексний рослинний антиоксидант для олії
    (НТУ "ХПІ", 2016) Білоус, О. В.; Демидов, Ігор Миколайович; Бухкало, Світлана Іванівна
  • Ескіз
    Документ
    Деякі складові дослідження комплексного антиоксиданту
    (Національний університет харчових технологій, 2016) Бухкало, Світлана Іванівна; Демидов, Ігор Миколайович; Білоус, О. В.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження явища синергізму між токоферолами соняшникової олії та інгібіторами окиснення екстракту із листя горіху волоського
    (НТУ "ХПІ", 2014) Білоус, О. В.; Демидов, Ігор Миколайович; Бухкало, Світлана Іванівна
    У статті розглядається вплив інгібіторів окиснення на стійкість соняшникової олії до процeсів окиснення. Приведена характеристика процесів, що відбуваються у жирах при дії на них кисню. Проаналізовано сучасний рівень використання інгібіторів окиснення у промисловості й надано порівняльний аналіз синтетичних та рослинних інгібіторів окиснення. Надані результати дослідження взаємодії між токоферолами соняшникової олії та інгібіторами окиснення екстракту із листя горіху волоського. Приведено спосіб збору та принцип дії установки для очищення соняшникової олії від токоферолів. Наведені результати повного факторного експерименту, фактори варіювання відповідні концентрації: токоферолів, екстракту із листя горіху волоського, лимонної кислоти; вихідний параметр – період індукції. Проаналізовано отримані дані та надані рекомендації щодо концентрацій введення інгібітору окиснення – екстракту із листя горіху волоського – до соняшникової олії.