Кафедра "Технологія жирів і продуктів бродіння"

Постійне посилання колекціїhttps://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/7476

Офіційний сайт кафедри http://web.kpi.kharkov.ua/food

Від 2011 року кафедра має назву "Технологія жирів і продуктів бродіння", первісна назва – "Технологія жирів".

Кафедра "Технологія жирів" розпочала свою діяльність у 1930 році. Від початку заснування ХПТІ, спеціальність технологія жирів була складовою частиною кафедри технології органічних і забарвлюючих речовин і тільки в 1923 році виділена в окрему групу.

Кафедра входить до складу Навчально-наукового інституту хімічних технологій та інженерії Національного технічного університету "Харківський політехнічний інститут". Випускники кафедри працюють в олійно-жировій, кондитерській, пивоварній, виноробній, спиртовій, лікеро-горілчаній та безалкогольній галузях харчової промисловості.

У складі науково-педагогічного колективу кафедри працюють: 3 доктора та 10 кандидатів технічних наук; 3 співробітника мають звання професора, 4 – доцента, 1 – старшого наукового співробітника.

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 5 з 5
  • Ескіз
    Документ
    Нові шляхи отримання харчових жирів, що містять ацильні групи амінокислот
    (Національний університет харчових технологій, 2015) Юр'єва, Марина Сергіївна; Литвиненко, Олена Анатоліївна; Гладкий, Федір Федорович
  • Ескіз
    Документ
    Жири функціонального призначення нового покоління
    (Національний університет харчових технологій, 2015) Удовенко, О. О.; Куниця, Катерина Вікторівна; Литвиненко, Олена Анатоліївна; Гладкий, Федір Федорович
  • Ескіз
    Документ
    Деякі аспекти технології функціональних жирових продуктів
    (НТУ "ХПІ", 2015) Удовенко, О. О.; Куниця, Катерина Вікторівна; Литвиненко, Олена Анатоліївна; Гладкий, Федір Федорович
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження кінетики ферментативного гліцеролізу ацилгліцеринів
    (НТУ "ХПІ", 2006) Гладкий, Федір Федорович; Гасюк, Лариса Василівна; Богодіст-Тимофєєва, О. Ю.; Некрасов, Павло Олександрович; Логачов, Володимир Юрійович
    В статті викладено результати дослідження кінетики гліцеролізу ацилгліцеринів у разі використання ферментного препарату Novozym 435 як каталізатора. Визначено початкову швидкість реакції і склад продукту гліцеролізу.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб виробництва жирів, збагачених діацилгліцеринами
    (ДП "Український інститут промислової власності", 2010) Некрасов, Павло Олександрович; Гладкий, Федір Федорович; Подлісна, Олена Валеріївна; Українець, Анатолій Іванович; Поліщук, Галина Євгеніївна; Рибак, Ольга Миколаївна
    Спосіб виробництва жирів, збагачених діацилгліцеринами, який включає проведення процесу гліцеролізу, який відрізняється тим, що процес гліцеролізу проводять при постійному перемішуванні під шаром азоту за температури 5-75 °С, а як каталізатор використовують ферментативний препарат ліпази, після чого проводять вилучення ферменту з реакційної суміші фільтруванням або центрифугуванням та очищення цільового продукту.