Кафедра "Технологія жирів і продуктів бродіння"

Постійне посилання колекціїhttps://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/7476

Офіційний сайт кафедри http://web.kpi.kharkov.ua/food

Від 2011 року кафедра має назву "Технологія жирів і продуктів бродіння", первісна назва – "Технологія жирів".

Кафедра "Технологія жирів" розпочала свою діяльність у 1930 році. Від початку заснування ХПТІ, спеціальність технологія жирів була складовою частиною кафедри технології органічних і забарвлюючих речовин і тільки в 1923 році виділена в окрему групу.

Кафедра входить до складу Навчально-наукового інституту хімічних технологій та інженерії Національного технічного університету "Харківський політехнічний інститут". Випускники кафедри працюють в олійно-жировій, кондитерській, пивоварній, виноробній, спиртовій, лікеро-горілчаній та безалкогольній галузях харчової промисловості.

У складі науково-педагогічного колективу кафедри працюють: 3 доктора та 10 кандидатів технічних наук; 3 співробітника мають звання професора, 4 – доцента, 1 – старшого наукового співробітника.

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 100
  • Ескіз
    Документ
    Виробництво харчових форм білків із насіння олійних культур
    (Аграрна наука, 2016) Литвиненко, Олена Анатоліївна; Гладкий, Федір Федорович; Федякіна, Зоя Павлівна
    Викладено огляд науково-технічної інформації закордонних і вітчизня-них авторів щодо питань використання олійного насіння як джерела білків, впливу підготовки та умов переробки насіння на якість білкових продуктів. Розглянуто способи одержання й застосування харчових форм рослинних білків з олійного насіння, описано методи дослідження їх функціонально-технологічних властивостей.Представлений матеріал може бути корисний науковим співробітникам та фахівцям олієжирової, харчової та інших галузей промисловості.
  • Ескіз
    Документ
    Технологія вилучення фенольних сполук із соняшникового шроту
    (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2017) Коваленко, Т. Р.; Гладкий, Федір Федорович; Литвиненко, Олена Анатоліївна
  • Ескіз
    Документ
    Новий спосіб рафінації модифікованих жирів
    (ТОВ "Планета-Прінт", 2021) Калініченко, Д. В.; Гладкий, Федір Федорович; Гаврюшенко, Катерина Олександрівна
  • Ескіз
    Документ
    Технологія модифікованих кулінарних жирів
    (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2020) Конюшенко, Т. Г.; Гаврюшенко, Катерина Олександрівна; Гладкий, Федір Федорович
  • Ескіз
    Документ
    Раціональна технологія похідних кон'югованої лінолевої кислоти
    (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2021) Шкредов, Іван Сергійович; Гончаров, Є. О.; Гладкий, Федір Федорович; Гаврюшенко, Катерина Олександрівна
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб виморожування соняшникової олії
    (ДП "Український інститут промислової власності", 2015) Садовничий, Георгій Володимирович; Гладкий, Федір Федорович; Чумак, Ольга Петрівна; Нетреба, Анна Олексіївна; Литвиненко, Олена Анатоліївна; Шкаляр, Тетяна Георгіївна
    Спосіб виморожування соняшникової олії включає стадію охолодження олії з подальшою фільтрацією суспензії олія-воскоподібні речовини. Олію охолоджують з температури 95-105 °C до 12-15 °C за 60-80 хв. Фільтрацію здійснюють за допомогою волокнистих полімерних фільтруючих матеріалів.
  • Ескіз
    Документ
    Удосконалення технології етанолізу жирів
    (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2018) Гаврюшенко, К. О.; Гладкий, Федір Федорович; Литвиненко, О. А.
  • Ескіз
    Документ
    Застосування етилового ефіру стеаринової кислоти як кондитерського жиру в шоколаді та шоколадних виробах
    (ДП "Український інститут інтелектуальної власності", 2020) Гладкий, Федір Федорович; Гаврюшенко, Катерина Олександрівна; Литвиненко, Олена Анатоліївна; Сахаров, Олександр Анатолійович; Чирков, Ігор Миколайович
    Застосування етилового ефіру стеаринової кислоти як кондитерського жиру в шоколаді та шоколадних виробах.
  • Ескіз
    Документ
    Нова альтернатива маслу-какао – етилові ефіри стеаринової кислоти
    (Національний університет харчових технологій, 2019) Гладкий, Федір Федорович; Гаврюшенко, Катерина Олександрівна
  • Ескіз
    Документ
    Жири підвищеної окисної стабільності
    (Національний університет харчових технологій, 2018) Удовенко, Олексій Олександрович; Куниця, Катерина Вікторівна; Литвиненко, Олена Анатоліївна; Гладкий, Федір Федорович