Кафедри
Постійне посилання на розділhttps://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/35393
Переглянути
12221 результатів
Результати пошуку
Документ Менеджмент для магістрів(Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2024) Прохоренко, Олена Вікторівна; Коптєва (Фадєєва), Ганна Миколаївна; Брінь, Павло Володимирович; Шматько, Наталія Михайлівна; Нащекіна, Ольга Миколаївна; Данько, Тарас Володимирович; Сітак, Ірина Леонідівна; Шиян, Наталія Іванівна; Угрімова, Ірина Володимирівна; Маковоз, Оксана Сергіївна; Яценко, Ольга МиколаївнаУ навчальному посібнику розглянуто ключові аспекти сучасного менеджменту, зокрема управління змінами, диверсифікацію та портфельний аналіз, корпоративну соціальну відповідальність, концепції стійкого розвитку, міжнародну інвестиційну діяльність, ризик-менеджмент та міжнародний менеджмент. Визначено основні принципи та стратегії для кожного з цих напрямів. Приділено увагу антикризовому управлінню підприємством, самоменеджменту, лідерству та управлінню конфліктами, надаючи студентам і фахівцям необхідні знання та інструменти для ефективного управління організаціями в сучасному бізнес-середовищі. Навчальний посібник призначено для студентів і викладачів економічних спеціальностей закладів вищої освіти, а також широкого кола практикуючих фахівців у сфері управління.Документ Methodological instructions for conducting case studies in the discipline "Macroeconomics"(National technical university "Kharkiv polytechnical institute", 2024) Volosnikova, N.Methodical introductions to the final case studies from the discipline “Macroeconomics” are intended for students who are starting at the basic scientific institute of economics, management and international business. The purpose of these introductions is to provide students with the necessary theoretical knowledge and practical skills for analyzing and solving current economic problems on the macro level. Case research is an important learning tool that allows students to capture knowledge in real minds, develop critical thinking and develop analytical skills. This series of cases brings together a broad range of economic processes, helps to formulate the principles of decision-making and develop knowledge to a comprehensive analysis of macroeconomic phenomena. These methodical essays review the basic principles and approaches to completing case studies and provide recommendations for structuring work.Документ Методичні вказівки до виконання кейс-досліджень з дисципліни "Макроекономіка"(Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2024) Волоснікова, Наталія МиколаївнаМетодичні вказівки до виконання кейс-досліджень з дисципліни «Макроекономіка» призначені для студентів, які навчаються в навчально-науковому інституті економіки, менеджменту та міжнародного бізнесу. Метою цих вказівок є забезпечення студентів необхідними теоретичними знаннями та практичними навичками для аналізу та вирішення економічних проблем на макрорівні. Кейс-дослідження є важливим інструментом навчання, що дозволяє студентам застосовувати отримані знання в реальних умовах, розвивати критичне мислення та вдосконалювати аналітичні здібності. Виконання кейсів сприяє глибшому розумінню економічних процесів, допомагає сформувати навички прийняття рішень та розвивати здатність до комплексного аналізу макроекономічних явищ. У даних методичних вказівках розглядаються основні принципи та підходи до виконання кейс-досліджень, пропонуються рекомендації щодо структуризації роботи.Документ Ризик-менеджмент використання обладнання та технологій. Практикум(Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2024) Березуцький, Вячеслав ВолодимировичНаведено основні практичні роботи з дисципліни «Ризик-менеджмент використання обладнання та технологій», а саме: загальні підходи щодо визначення ризиків універсального токарно-гвинторізного верстата 1К62, фрезерних верстатів, шліфувального верстата 3Г71 з пиловловлювачем; загальні підходи щодо визначення ризиків виконання робіт на висоті та при роботі з ручним дрилем тощо. Призначено для студентів другого рівня навчання, які навчаються за спеціальністю 263 «Цивільна безпека» усіх форм навчання за освітньою програмою «Охорона праці».Документ Системи числового програмного керування(Факт, 2024) Аніщенко, Микола ВасильовичПодано основні поняття, визначення і принципи побудови систем числового програмного керування, розглянуто основні теоретичні та деякі практичні питання підготовки керуючих програм для металорізальних верстатів з ЧПК, наведено огляд структурних схем пристроїв ЧПК, а також розглянуто основні задачі керування систем ЧПК, принципи побудови та синтезу сучасних електроприводів верстатів та промислових роботів, особливості реалізації мережного керування розподіленими об’єктами. Призначено для студентів освітньої програми «Електропривод, мехатроніка та робототехніка» другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка» та інших технічних спеціальностей.Документ Соціологія споживання(Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2021) Григор'єва, Світлана ВасилівнаДокумент Соціологія культури(Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2021) Григор'єва, Світлана ВасилівнаДокумент Адаптаційні практики біженців та ВПО в умовах воєнного стану(СПОЛОМ, 2023) Григор'єва, Світлана ВасилівнаДокумент Шлях незалежності, кроки незламності: історія питання(СПОЛОМ, 2023) Григор'єва, Світлана Василівна; Сутула, Оксана АнатоліївнаПублікація Методичні вказівки до самостійної роботи з дисципліни "Інноваційні ресторанні технології"(Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2024) Куниця, Катерина Вікторівна; Якименко-Терещенко, Наталія ВасилівнаСамостійна робота з дисципліни «Інноваційні ресторанні технології» спрямована на глибоке освоєння студентами теоретичних знань та їх практичне застосування. Основні завдання для ефективної організації самостійної роботи: ознайомлення з сучасними дослідженнями та науково-технічними джерелами з інноваційних технологій у ресторанному господарстві; аналіз нових тенденцій та методів, що застосовуються у кулінарії; проведення власних досліджень щодо ефективності різних технологій; створення концепції інноваційного ресторану або окремого меню. Методи та форми виконання самостійної роботи: дослідження статей, книг, наукових публікацій та онлайн-ресурсів з тематики інноваційних технологій у ресторанному господарстві; створення нових рецептів з використанням інноваційних технологій та їх тестування; розробка проектів, що включають впровадження інноваційних технологій у ресторанному бізнесі.