Кафедри

Постійне посилання на розділhttps://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/35393

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 1579
  • Ескіз
    Документ
    Методичні вказівки до виконання кейс-досліджень з дисципліни "Макроекономіка"
    (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2024) Волоснікова, Наталія Миколаївна
    Методичні вказівки до виконання кейс-досліджень з дисципліни «Макроекономіка» призначені для студентів, які навчаються в навчально-науковому інституті економіки, менеджменту та міжнародного бізнесу. Метою цих вказівок є забезпечення студентів необхідними теоретичними знаннями та практичними навичками для аналізу та вирішення економічних проблем на макрорівні. Кейс-дослідження є важливим інструментом навчання, що дозволяє студентам застосовувати отримані знання в реальних умовах, розвивати критичне мислення та вдосконалювати аналітичні здібності. Виконання кейсів сприяє глибшому розумінню економічних процесів, допомагає сформувати навички прийняття рішень та розвивати здатність до комплексного аналізу макроекономічних явищ. У даних методичних вказівках розглядаються основні принципи та підходи до виконання кейс-досліджень, пропонуються рекомендації щодо структуризації роботи.
  • Ескіз
    Публікація
    Методичні вказівки до самостійної роботи з дисципліни "Інноваційні ресторанні технології"
    (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2024) Куниця, Катерина Вікторівна; Якименко-Терещенко, Наталія Василівна
    Самостійна робота з дисципліни «Інноваційні ресторанні технології» спрямована на глибоке освоєння студентами теоретичних знань та їх практичне застосування. Основні завдання для ефективної організації самостійної роботи: ознайомлення з сучасними дослідженнями та науково-технічними джерелами з інноваційних технологій у ресторанному господарстві; аналіз нових тенденцій та методів, що застосовуються у кулінарії; проведення власних досліджень щодо ефективності різних технологій; створення концепції інноваційного ресторану або окремого меню. Методи та форми виконання самостійної роботи: дослідження статей, книг, наукових публікацій та онлайн-ресурсів з тематики інноваційних технологій у ресторанному господарстві; створення нових рецептів з використанням інноваційних технологій та їх тестування; розробка проектів, що включають впровадження інноваційних технологій у ресторанному бізнесі.
  • Ескіз
    Публікація
    Методичні вказівки до самостійної роботи з дисципліни "Девелопмент та управління ресурсами"
    (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2024) Якименко-Терещенко, Наталія Василівна; Куниця, Катерина Вікторівна
    Самостійна робота з дисципліни "Девелопмент та управління ресурсами" має значний вплив на студентів, а саме: дозволяє глибше вивчати концепції, методи та стратегії, пов'язані з розвитком та управлінням ресурсами в готельно-ресторанному бізнесі; опрацювання матеріалу сприяє розвитку аналітичних навичок студентів, шляхом аналізу ринкових тенденцій, внутрішніх процесів бізнесу та вплив зовнішніх чинників на готельно-ресторанну діяльність; стимулює студентів розробляти та реалізовувати власні ідеї щодо розвитку готельно-ресторанного бізнесу, стимулює навичку думати творчо та шукати нетрадиційні шляхи вирішення проблем; під час самостійної роботи студенти часто працюють у групах або з викладачами, що сприяє розвитку комунікаційних навичок, допомагає ефективно спілкуватися, обговорювати ідеї та добиватися консенсусу. В цілому, самостійна робота з дисципліни "Девелопмент та управління ресурсами" є необхідною для забезпечення глибокого розуміння галузі, сприяє комплексному фаховому розвитку студентів, розвитку критичного мислення, підготовки до кар'єри та розвитку особистих якостей, необхідних для успіху.
  • Ескіз
    Публікація
    Методичні вказівки до практичних занять з дисципліни "Інноваційні ресторанні технології"
    (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2024) Куниця, Катерина Вікторівна; Якименко-Терещенко, Наталія Василівна
    Виконання практичних робіт з дисципліни «Інноваційні ресторанні технології» спрямовано на розвиток у студентів практичних навичок та глибокого розуміння сучасних технологій, які застосовуються в ресторанному бізнесі; дозволить студентам закріпити теоретичні та практичні знання, отриманні ними на лекціях; відпрацювати навички самостійної роботи з елементами творчого пошуку, ініціативності; оволодіти вмінням узагальнювати теоретичні матеріали, аналізувати інформацію, працювати зі спеціальною літературою та довідниковими матеріалами; розвинути уміння формулювання власних висновків, чіткої аргументації, обґрунтування прийнятих рішень та пропозицій. Мета практичних робіт полягає у зміцненні, систематизації і поглибленні знань студентів, в забезпеченні студентів можливістю застосовувати теоретичні знання на практиці; вивчення функціональних можливостей обладнання та його ефективного використання у ресторанному господарстві; знайомство з інноваційними підходами у розробці та приготуванні страв, такими як молекулярна кухня, технології продовження терміну придатності продуктів (LLFF, ESL) та інші; розвиток умінь та навичок, спрямованих на підвищення якості та ефективності обслуговування клієнтів у закладах ресторанного господарства; формування у студентів професійних компетенцій, необхідних для успішної роботи у ресторанному бізнесі; навчання студентів аналізувати результати своєї роботи, робити висновки щодо ефективності використаних методик, розвиток критичного мислення та вміння оцінювати якість готових страв, їх відповідність сучасним стандартам.
  • Ескіз
    Публікація
    Методичні вказівки до практичних занять з дисципліни "Девелопмент та управління ресурсами"
    (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2024) Якименко-Терещенко, Наталія Василівна; Куниця, Катерина Вікторівна
    Виконання практичних робіт дозволить студентам закріпити теоретичні та практичні знання, отриманні ними на лекціях; відпрацювати навички самостійної роботи з елементами творчого пошуку, ініціативності; оволодіти вмінням узагальнювати теоретичні матеріали, аналізувати інформацію, працювати зі спеціальною літературою та довідниковими матеріалами; розвинути уміння формулювання власних висновків, чіткої аргументації, обґрунтування прийнятих рішень та пропозицій. Mета практичних робіт полягає у зміцненні, систематизації і поглибленні знань студентів, розвитку навичок виконання техніко-економічних та технологічних розрахунків, вдалого застосування одержаних теоретичних знань при вирішенні практичних питань. Девелопмент та управління ресурсами в готельно-ресторанному бізнесі - це процеси планування, організації, керування і контролю, спрямовані на ефективне використання різних ресурсів (таких як фінанси, персонал, матеріали, обладнання, інформація тощо) з метою досягнення стратегічних цілей та забезпечення якісного обслуговування гостей. Ці процеси включають в себе розробку стратегій розвитку, найм та управління персоналом, контроль за фінансами, управління якістю обслуговування, маркетинг та просування бренду, а також впровадження інноваційних технологій для поліпшення ефективності та конкурентоспроможності підприємства.
  • Ескіз
    Публікація
    Методичні вказівки до виконання індивідуального завдання (контрольної роботи) з дисципліни "Інноваційні ресторанні технології"
    (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2024) Куниця, Катерина Вікторівна; Якименко-Терещенко, Наталія Василівна
    Виконання індивідуального завдання з дисципліни "Інноваційні ресторанні технології" полягає у формуванні у студентів практичних навичок і теоретичних знань, необхідних для впровадження новітніх технологій в ресторанний бізнес. Це включає засвоєння нових тенденцій та інновацій в ресторанній індустрії, розвиток аналітичних та дослідницьких здібностей шляхом аналізу сучасних технологій та оцінкою їх впливу на ефективність роботи ресторану, розробка і впровадження інноваційних рішень для покращення якості обслуговування, оптимізації виробничих процесів та підвищення конкурентоспроможності ресторанного бізнесу; розвиток навичок управління проектами способом вміння планувати, організовувати і контролювати процеси впровадження новітніх технологій; підвищення професійної компетентності – формування комплексного розуміння сучасних вимог та викликів, з якими стикаються ресторатори в умовах швидкого розвитку технологій.
  • Ескіз
    Публікація
    Методичні вказівки до виконання індивідуального завдання (контрольної роботи) з дисципліни "Девелопмент та управління ресурсами"
    (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2024) Якименко-Терещенко, Наталія Василівна; Куниця, Катерина Вікторівна
    Виконання індивідуального завдання з дисципліни "Девелопмент та управління ресурсами" має кілька важливих переваг: поглиблене розуміння матеріалу за рахунок практичного застосування знань, отриманих під час навчання, допомагає студентам краще зрозуміти теоретичний матеріал. Виконуючи завдання, студенти перевіряють своє розуміння та вміння застосовувати отримані знання на практиці. Управління ресурсами в готельно-ресторанному бізнесі вимагає ряду навичок, таких як аналітичність, стратегічне мислення, креативність та комунікаційні вміння. Індивідуальні завдання стимулюють самостійність студентів та відповідальність за власне навчання за рахунок самостійного збору і аналізу інформації, розробляти рішення та представляти свої результати. Сучасний готельно-ресторанний бізнес дуже конкурентноспроможний, і випускникам цієї галузі важливо мати практичні навички та знання, які вони можуть застосувати в реальному житті. Виконання індивідуального завдання допомагає студентам набути цих навичок і стати більш привабливими для роботодавців, допомагає поглибити свої знання та розвинути навички управління, підготовлює їх до успішної кар'єри в цій галузі.
  • Ескіз
    Документ
    Методичні вказівки до практичних занять з дисципліни "Фінансово-економічний аналіз в готельно-ресторанному бізнесі"
    (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2024-08) Стригуль, Лариса Станіславівна
    Матеріали методичних вказівок містять програму дисципліни, поняття і терміни, питання для самоконтролю, перелік теоретичних та практичних завдань самостійної роботи для закріплення матеріалу. Структуру методичних вказівок побудовано зі збереженням принципу взаємозв'язку теоретичного обґрунтування і практичного застосування знань по досліджуваній дисципліні. Окремо приділено увагу контрольним питанням які передбачають можливість проведення самоконтролю студента. Також студентам рекомендовано відповідну наукову, фахову, нормативно-правову і періодичну літературу.
  • Ескіз
    Документ
    Методичні вказівки до виконання практичних занять з навчальної дисципліни "Технологія виробництва інформаційно-вимірювальної техніки"
    (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2024) Смолін, Юрій Олександрович
    Метою практичних занять з дисципліни «Технологія виробництва інформаційно-вимірювальної техніки» є систематизація, закріплення і розширення одержаних теоретичних знань та придбання практичних навичок з розробки технологій конструювання, розрахунків і, головне, виробництва приладів і систем інформаційно-вимірювальної техніки (ІВТ) відповідно до діючих стандартів ЄСКД та ДСТУ. Перед студентами при виконанні практичних занять поставлені завдання, основними з яких являються: – систематизація та розширення теоретичних знань при рішенні комплексних завдань виробництва сучасних приладів і систем ІВТ; – практичне застосування обчислювальної техніки при розробці технологічних процесів виробництва ІВТ; – вивчення довідкової, технічної та єдиної системи конструкторської документації (ЄСКД) по технології виробництва ІВТ; – підготовка до самостійного рішення складних технологічних завдань при виконанні дипломного проекту і наступної роботи на підприємствах промисловості. Особлива увага надається технологічним процесам виробництва , а саме технологіям виготовлення базових несучих конструкцій інформаційно-вимірювальної техніки та визначенню конструктивно-технологічних характеристик елементної бази ІВТ і особливостей технологій їх виробництва, отриманню практичних навичок ознайомлення з відповідною нормативною конструкторською документацією і придбанню навиків її застосування та практичної реалізації їх основних технологічних операцій.
  • Ескіз
    Документ
    Методичні вказівки до виконання лабораторних робіт з навчальної дисципліни "Технологія виробництва інформаційно-вимірювальної техніки"
    (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2024) Смолін, Юрій Олександрович
    Метою лабораторних занять з дисципліни «Технологія виробництва інформаційно-вимірювальної техніки» є систематизація, закріплення і розширення одержаних теоретичних знань та придбання практичних навичок з розробки технологій конструювання, розрахунків і, головне, виробництва приладів і систем інформаційно-вимірювальної техніки (ІВТ) відповідно до діючих стандартів ЄСКД та ДСТУ.