Кафедра "Органічний синтез та фармацевтичні технології"

Постійне посилання колекціїhttps://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/7484

Офіційний сайт кафедри http://web.kpi.kharkov.ua/nanochem

Від січня 2022 року кафедра має назву "Органічний синтез та фармацевтичні технології", попередня назва – "Органічний синтез та нанотехнології" (НАКАЗ 31 ОД від 21.01.2022 року).

Найбільш істотну реорганізацію зазнала кафедра в 1929-1950 роках, коли відбувся поділ на ряд галузевих інститутів, і в їх числі був організований Харківський хіміко-технологічний інститут (ХХТІ). Кафедра технології органічних і фарбувальних речовин була розділена на 3 випускаючі кафедри: кафедра коксобензольного виробництва, кафедра технології органічних барвників і проміжних продуктів і кафедра технології жирів. Кафедра коксобензольного виробництва в 1933 році була перейменована в кафедру технології пірогенних процесів, в 1946 році – в кафедру хімічної технології палива, в 1959 році – в кафедру хімічної технології твердого палива. У 1975 році створено кафедру "Технологія органічних речовин" шляхом злиття кафедр хімічної технології твердого палива та технології органічних барвників і проміжних продуктів.

Кафедра входить до складу Навчально-наукового інституту хімічних технологій та інженерії Національного технічного університету "Харківський політехнічний інститут".

У складі науково-педагогічного колективу кафедри працюють: 2 доктора наук: 1 – фармацевтичних, 1 – біологічних; 7 кандидатів наук: 3 – технічних, 3 – фармацевтичних, 1 – хімічних; 1 співробітник має звання професора, 7 – доцента 1 – старшого наукового співробітника.

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 13
  • Ескіз
    Документ
    Розробка скваленвмісної сумішевої олії зі збалансованим складом поліненасичених жирних кислот
    (Техрологічний центр, 2010) Бєлінська, Анна Павлівна; Кричковська, Лідія Василівна; Черевична, Наталія Іванівна
    Розглянуто питання розробки збагачених сумішевих олій зі збалансованим жирнокислотним складом. Розроблено та науково обґрунтовано склад скваленвмісної сумішевої олії зі збалансованим жирнокислотним складом на основі соєвої, кунжутної та амарантової олій.
  • Ескіз
    Документ
    Функціональні компоненти в купажованих рослинних оліях із каротином
    (Київський національний торговельно-економічний університе, 2010) Кричковська, Лідія Василівна; Бєлінська, Анна Павлівна; Жулінська, О. В.
  • Ескіз
    Документ
    Косметичний крем для сухої шкіри, збагачений поліненасиченими жирними кислотами і антиоксидантами
    (ДП "Український інститут інтелектуальної власності", 2016) Кричковська, Лідія Василівна; Марченко, Валерія Сергіївна; Папченко, Вікторія Юріївна; Матвеєва, Тетяна Вікторівна
    Косметичний крем для сухої шкіри являє собою емульсійний крем, що містить воду, гліцерин, стеарин косметичний, екстракти, вітаміни Е та А. Додатково крем збагачений поліненасиченими жирними кислотами і антиоксидантами за рахунок введення купажованої олії, котра збалансована за вмістом жирних кислот, ланоліну безводного, воску емульсійного, бджолиного воску, екстракту прополісу, тіотриазоліну та ефірної олії апельсину. При цьому співвідношення поліненасичених жирних кислот ω-6 до ω-3 в основі складає 5:1.
  • Ескіз
    Документ
    Білково-жировий композит подовженого терміну придатності для раціонального харчування спортсменів
    (Український науково-дослідний інститут олій та жирів, 2018) Бочкарев, Сергій Володимирович; Матвєєва, Тетяна Вікторівна; Папченко, Вікторія Юріївна; Кричковська, Лідія Василівна
    Досліджено окисну стабільність обраного олійного насіння і його сумішей при різних співвідношеннях компонентів. Здійснено розрахунок з використанням методу математичного планування експерименту оптимального вмісту олійного насіння в білково-жировому композиті з метою уповільнення окисних процесів. Використання такого композиту в технологіях харчової, зокрема кондитерської промисловості, відкриває широкі можливості для розширення асортименту продукції спеціалізованого призначення для спортсменів.
  • Ескіз
    Документ
    Мармелад оздоровчого призначення
    (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2018) Голобородько, Д. С.; Бєлінська, Анна Павлівна
  • Ескіз
    Документ
    Емульсійний харчовий продукт функціонального призначення
    (ДП "Український інститут інтелектуальної власності", 2015) Кричковська, Лідія Василівна; Анан'єва, Валерія Вікторівна; Бєлінська, Анна Павлівна
    Емульсійний харчовий продукт функціонального призначення містить рослинну олію та стабілізатори. Олія являє собою купаж кукурудзяної, соєвої та кунжутної олій, збалансована за співвідношенням поліненасичених жирних кислот ω-3 і ω-6 (9:1-10:1), має пероксидне число у діапазоні від 0,1 до 1 ммоль/кг 1/2 О і кислотне число у діапазоні від 0,1 до 0,3 мг KОН/г, та використаний комплекс стабілізаторів некрохмальної природи.
  • Ескіз
    Документ
    Використання купажованих олій функціональних призначення у технології майонезів
    (Національний університет харчових технологій, 2014) Бєлінська, Анна Павлівна; Анан'єва, Валерія Вікторівна; Байбак, О. І.; Радзієвська, І. Г.
  • Ескіз
    Документ
    Використання спеціалізованого білково-жирового продукту в технології кондитерських виробів
    (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2016) Кричковська, Лідія Василівна; Бочкарев, Сергій Володимирович; Федякіна, Зоя Павлівна; Матвеєва, Тетяна Вікторівна; Кумов, А. Г.
  • Ескіз
    Документ
    Вплив антиоксидантів рослинної сировини на стабільність до окиснення олійної основи
    (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2015) Кричковська, Лідія Василівна; Анан'єва, Валерія Вікторівна; Овчарова, К. В.; Бєлінська, Анна Павлівна
  • Ескіз
    Документ
    Обгрунтування компонентів рецептури косметичного крему для ніг широкого спектру дії
    (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2018) Жирнова, Світлана Вікторівна; Овсяннікова, Тетяна Олександрівна